Znanstveni skup "Konac Velikoga rata"

Znanstveni skup "Konac Velikoga rata" održat će se 30. studenoga 2018. u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu u sklopu programa Obilježavanja stogodišnjice Prvoga svjetskog rata.

Predavanje Laurence Cole: Popular Reactions to the Outbreak of the First World War in Western Austria

Laurence Cole sa Sveučilišta u Salzburgu održat će 1. ožujka 2018. na Filozofskom fakultetu u Ljubljani gostujuće predavanje o popularnim reakcijama na početak Prvog svjetskog rata.

Tribina ”Oktobarska revolucija iz rodne perspektive"

Inicijativa za feministički Filozofski poziva na tribinu ”Oktobarska revolucija iz rodne perspektive” koja će se održati u petak, 8. prosinca 2017. u 19 sati u dvorani D1 Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Međunarodna konferencija “100 Years Since the October Revolution: What Can the Right Learn From the Left?”

Međunarodna konferencija održat će se u subotu, 9. prosinca 2017. na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu, u organizaciji Udruge “Repressija” (Zagreb) i Književnog kluba “Plamen” (Kijev). 

 

13. Međunarodni znanstveni skup Prvi svjetski rat /1914.-1918./ i glazba

13. Međunarodni znanstveni skup Prvi svjetski rat /1914.-1918./ i glazba. Skladateljske strategije, izvedbene prakse i društveni utjecaji održat će se u Zagrebu24-27. listopada 2017. u Zlatnoj dvorani Hrvatskog instituta za povijest u Opatičkoj 10.Grozote rata. Dnevnik s Goričkog fronta - knjiga Ivana Kovačića

Krajem 2016. tiskana je knjiga Ivana Kovačića, sudionika Prvoga svjetskog rata, Grozote rata. Dnevnik s Goričkog fronta.

 

Predstavljanje knjige Prvi svjetski rat. Vodič kroz fondove i zbirke Hrvatskoga državnog arhiva

Povodom Međunarodnog dana arhiva, u Hrvatskom će se državnom arhivu u srijedu, 7. lipnja 2017. održati predstavljanje knjige Prvi svjetski rat. Vodič kroz fondove i zbirke Hrvatskoga državnog arhiva. 

Predstavljanje knjige Tonka Barčota Prešućeni rat. Korčulanski kotar u Prvom svjetskom ratu

Povodom Međunarodnog dana arhiva u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu će u srijedu, 7. lipnja 2017. biti predstavljena knjiga Tonka Barčota Prešućeni rat. Korčulanski kotar u Prvom svjetskom ratu


Stranica 1 od 3  Prethodna [1][2][3] Sljedeća
Sample Colors
  • Wide
  • Boxed
en-UShr-HR